Sandra Paović

SANDRA PAOVIĆ

– osvojila je zlato na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. te je bila svjetska (2014.) i dvostruka europska (2013.,2015.) prvakinja.

–  dva puta izabrana za sportašicu godine (2013. i 2014.) po izboru Hrvatskog paraolimpijskog odbora, dok je 2014. izabrana za najbolju para stolnotenisačicu svijeta.

– 2017. na ekipnom svjetskom prvenstvu osvojila broncu s Mirjanom Lučić.

– Sandra Paović u četiri godine je postala paraolimpijska, svjetska i dvostruka europska prvakinja

Prometna nesreća koja se dogodila 2009. naveliko je promijenila život tadašnje olimpijke i hrvatske reprezentativke u stolnom tenisu Sandre Paović. Ono što je ostalo isto – ljubav prema stolnom tenisu nikad je nije napustila.

Prije te kobne 2009. kao sportašica bez invaliditeta Sandra je dva puta sa seniorskom reprezentacije Hrvatske igrala finala Europskih prvenstava te je nastupala i na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Ubrzo nakon tog nastupa u Pekingu Sandra je doživjela nesreću u Francuskoj sa svojim klubom. Tu je započela Sandrina velika borba, prvo za život, a nakon toga za svoju samostalnost i da unatoč lošim prognozama ipak uspije opet hodati.

Nakon dugotrajne i iscrpljujuće rehabilitacije uspjela se vratiti stolnom tenisu igrajući na svojim nogama što se smatralo čudom. Odvažila se i krenula je nastupati za paraolimpijsku reprezentaciju i kao paraolimpijska sportašica je u samo četiri godine osvojila sve što se osvojiti može. U svojoj kratkoj paraolimpijskoj karijeri Sandra se može pohvaliti izuzetnim uspjesima – osvojila je zlato na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. te je bila svjetska (2014.) i dvostruka europska (2013.,2015.) prvakinja.

Sandra je dva puta izabrana za sportašicu godine (2013. i 2014.) po izboru Hrvatskog paraolimpijskog odbora, dok je 2014. izabrana za najbolju para stolnotenisačicu svijeta.

Njezin sportska karijera završila je 2017. kada je na ekipnom svjetskom prvenstvu osvojila broncu s Mirjanom Lučić.