STKI URIHO Predsjednica Jadranka Blagus o šesnaestoj ekipnoj pobjedi na Državnom prvenstvu u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom

Evo, sad kad su se dojmovi slegli, ponosna sam na svoj klub, ponosna na Ustanovu URIHO u kojoj radim i ponosna na ravnatelja Josipa Držaića. Veliki rezultat smo postigli, osvojili bodova skoro više nego svi ostali. Šesnaest puta uzastupno smo prvaci Hrvatske, rekla je Jadranka Blagus

Jadranka Blagus

Stolnoteniski klub invalida URIHO Zagreb postao je s osvojenih 122 boda po 16. puta državni prvak na Državnom prvenstvu u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom, koje se održalo od 7. do 9. svibnja 2021. u Svetom Martinu na Muri.

Drugo mjesto pripalo je STKI Synergija Samobor sa 63 boda, dok su trećeplasirani stolnotenisačice i stolnotenisači STKOI Uspon Velika Gorica sa 26 bodova.

Tim povodom upitali smo Jadranku Blagus, predsjednicu STKI URIHO, za osjećaj kako je to biti najtrofejniji stolnoteniski klub osoba s invaliditetom u Hrvatskoj.

– Evo, sad kad su se dojmovi slegli, ponosna sam na svoj klub, ponosna na Ustanovu URIHO u kojoj radim i ponosna na ravnatelja Josipa Držaića. Veliki rezultat smo postigli, osvojili bodova skoro više nego svi ostali.

Šesnaest puta uzastupno smo prvaci Hrvatske. U isti dan kad smo mi postali prvaci, postao je prvak i Dinamo. Ne umanjujem njihov uspjeh, ali 16 puta uzastupno postati prvak nije lako i nisam čula za takav rezultat u nekom sportu. Smeta me što nas mediji ne prate i što se naš uspjeh, ako mogu reći, omaložava.

Nitko nam od institucija nije čestitao. Ne tražimo ništa, samo mali znak pažnje, ne samo pred izbore i kad se treba slikati s nama. Ponosni smo URIHO-vci i sa srcem igramo za svoj klub, za Ustanovu URIHO i za ravnatelja Josipa Držaića – rekla je Jadranka Blagus.

Naposljetku je rekla da je muči to što još uvijek nisu dobili financijska sredstva od Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva iz Zagreba, kako bi mogli isplatiti radnike u sklopu kluba.

A neisplata vuče problem neizvršavanja obveza prema djelatnicima, tako da nema ni mogućnost za prijavu na natječaje kojima Europska unija pomaže u sportu.

Sve u svemu, začarani krug traje već mjesecima, iz kojeg ne vide izlaza. Obratili su se nadležnim institucijama, međutim, unatoč svim nalozima, Zaklada ne isplaćuje sredstva.

Mi smo također ponovili upite prema Zakladi, jer od početka travnja ne dobivamo odgovore. Na znanje smo ponovno poslali mailove Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Kabinetu ministra, kao i Pravobraniteljici za osobe s invaliditetom.

Budući da su nas na Državnom prvenstvu neki klubovi i udruge pozvali na tiskovnu konferenciju u slučaju da ne dobiju odgovor, upoznali smo Zakladu s problemom. Nadamo se brzom rješenju ove situacije.

Klaudija Klanjčić
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail