STKI URIHO Vrhunski sportaši s invaliditetom mole donacije za elektromotorni skuter Scorpius

STKI URIHO najtrofejniji je stolnoteniski klub osoba s invaliditetom u Lijepoj našoj i uistinu treba pomoć dobrih ljudi kako bi nastavili s pripremama za daljnja natjecanja

Stolnoteniski klub invalida URIHO Zagreb ima potrebu za elektromotornim skuterom, budući da su korisnici i korisnice vrhunski sportaši i sportašice s invaliditetom.

Prihvatili su ponudu Ortoree, koja se može vidjeti na ovoj poveznici uz detaljne opise i karakteristike skutera.

Inače, sjedište Odjela prodaje Orto Ree d.o.o. je u Varaždinu, Jalkovec, Braće Radić 52b, dok u Zagrebu imaju poslovnicu u Petrovoj 47.

Kako stoji u opisu, elektromotorni skuter Scorpius je posebno dizajniran za pojedince koji žele održavati aktivan, neovisan način života bez obzira na prostor kretanja. Idealan je za svakodnevnu upotrebu.

Mogućnost brzog sklapanja skutera također je savršena karakteristika za putovanja onima koji svoje skutere žele odvesti u inozemstvo. Lako se sklapa i prenosi, a dostupan je u dvije verzije: može biti ručno sklopljen u tri jednostavna koraka, dok Scorpius-A može biti kompaktno sklopljen za manje od deset sekundi s jednim pritiskom na gumb.

U sklopljenom obliku je kompaktan, oba modela mogu biti jednostavno smještena unutar prtljažnika bilo kojeg automobila. Oba modela teže manje od 30 kilograma s uklonjenim baterijama i mogu se bez napora podići kad je to potrebno. Kod oba skutera oslonac za noge je vrlo malen kada se sklopi, što znači da ih se može lako pohraniti u mali prostor.

Ujedno, sukladan je sa zračnim prijevozom. Za neovisnost u inozemstvu, standardna litij-ionska baterija od 11,6 Ah teži samo 2,8 kilograma, a to su IATA i MSDS – sukladan za inozemna putovanja zrakoplovima. Preporučuje se da se prije putovanja obratite svom zrakoplovnom prijevozniku.

Sve u svemu, a budući da je cijena oko 19.000 kuna, STKI URIHO taj iznos nema jer kroz cijelo vrijeme nije zaprimio financije iz Europske unije za projekt na kojem radi. Stoga nadležni iz kluba mole ljude dobre volje da pomognu da se prikupi potreban novac kako bi sportaši i sportašice s invaliditetom i dalje mogli redovito vježbati za daljnja natjecanja.

Spomenimo i to da je u Općini Sveti Martin na Muri, od 7. do 9. svibnja  2021., održano 27. po redu Državno prvenstvo u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom, u organizaciji Hrvatskog parastolnoteniskog saveza, dok je priređivač bio STKOI Varaždin, a od 16 klubova titulu državnog prvaka po 16. puta uzastopce ponio je upravo STKI URIHO na čelu s predsjednicom Jadrankom Blagus.

Uplate se mogu izvršiti na žiro račun/IBAN: HR1923600001102008686, poziv na broj:
05 2631-52153-36288

Klaudija Klanjčić
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail