SVETI MARTIN NA MURI: U iščekivanju Državnog prvenstva u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom

Nakon prošlogodišnjeg iskustva s koronavirusom i svim epidemiološkim mjerama, ovo će biti druga godina zaredom u kojoj se održava ova sportska manifestacija na državnoj razini

Stolni tenis, ilustracija,Uriho

Općina Sveti Martin na Muri u Međimurju bit će ove godine domaćin Državnog prvenstva u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom, koje će se održati od 7. do 9. svibnja, u organizaciji Hrvatskog parastolnoteniskog saveza.

Nakon prošlogodišnjeg iskustva s koronavirusom i svim epidemiološkim mjerama, ovo će biti druga godina zaredom u kojoj se održava ova sportska manifestacija na državnoj razini.

Kako saznajemo, do sada se prijavilo 20 klubova s više od 100 stolnotenisača. Najbolji klub do sada, STKI URIHO, nastupit će s 30 natjecatelja.

– Pridržavat ćemo se svih mjera propisanih od strane Stožera. Uzor nam je Državno prvenstvo u Splitu, održano 2020.godine, na kojem se za vrijeme održavanja i nakon nitko nije razbolio od korone. URIHO i ove godine ide tradicionalno, 16. puta uzastopno, po titulu najboljih. Nije prepotentno, nego je realno. Nemamo nijednog većeg konkurenta – rekla je Jadranka Blagus, predsjednica STKI URIHO.

– Svi ostali klubovi bore se za drugo mjesto. Meni se najviše sviđa rad STKOI ‘USPON’ iz Velike Gorice. Svake godine brojčano se pojačavaju, imaju puno mladih i dobrih igrača. Daleko su još od nas, ali se približavaju našem klubu, također imaju i dosta mladih od šest do sedam godina, nisu još spremni za ovo Državno prvenstvo, ali ako će ovako i dalje raditi kao što rade, budući su šampioni i paraolimpijci – kaže Blagus.

Inače, stolni tenis je sport koji potječe iz Velike Britanije još iz 1880. godine. Pokazao se kao idealan sport za razvoj motorike.

– Osim samih natjecatelja, njihovih trenera, očekujemo i prisustvo državnog tajnika za sport Tomislava Družaka, uz rukovodstvo HPSTS-a. I, naravno, veliku dozu podrške svojim prisustvom će nam dati naš ravnatelj i predsjednik Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom Josip Držaić, kojemu posvećujemo i ove godine titulu najboljih. On je veliki prijatelj sportaša i sporta općenito.

Također, izradili smo majice na kojima piše ‘IZNAD SVIH URIHO – SVI SMO MI JOSIP DRŽAIĆ – ODVAŽNI I SVOJI!’, kojima dajemo podršku ravnatelju i budućoj gradonačelnici Jeleni Pavičić Vukičević, kao i Gradskom uredu za osobe s invaliditetom na čelu s Romanom Galić – rekla je Blagus.

– Naravno da najviše navijamo za našu Helenu Dretar Karić i Tomislava Špalja, kojima uskoro predstoji Paraolimpijada, na koju se nadamo da će se plasirati. Stolni tenis nam je u krvi i ove godine tradicionalno ćemo biti prvi – dodala je za kraj Blagus.

Klaudija Klanjčić
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail